Selecteer een pagina
Home » Blog » Burn out » Wat is een burn-out?

Wat is een burn-out?

door | 29 feb, 2020 | Burn out

Burn out betekend “opgebrand“ zijn.

 

De oorzaak van een burn out verschillen per persoon, maar vaak is het een combinatie van werk, privé en innerlijke factoren en het verliezen van je positiviteit.
Je voelt je totaal uitgeput, zowel lichamelijk als geestelijk. Je kent de uitdrukking wel, mijn accu is leeg.
Een burn out ontstaat geleidelijk. Je kunt een negatief zelfbeeld krijgen, gevoelens van onzekerheid, het gevoel je werk (privé /werk) niet meer aan te kunnen.
Voorbeeld werk: Hoe harder ik werk, hoe beter het resultaat, dan is de baas tevreden over mij. Maar hierdoor raakt wel al je energie in je lichaam op en heb je een grotere kans op een burn out.
Vermoeidheid, stress, geen of weinig energie hebben dit beperkt je ook in je dagelijks functioneren.
Mensen met burn out verschijnselen hebben vaak moeite met inslapen, omdat ze in gedachte nog bezig zijn met de zaken die ze nog moeten doen. Er is geen rust in je hoofd.

Lichamelijke symptomen van een burn out o.a.:
1. Hoofdpijn
2. Spierpijn
3. Buikpijn
4. Slapeloosheid
5. Misselijkheid
6. Duizeligheid
7. Vermoeidheid
8. Hartkloppingen
9. Hyperventilatie
10. Somberheid

 

Psychische symptomen van een burn out o.a.:
1. Laag zelfbeeld
2. Neerslachtig
3. Besluiteloosheid
4. Onzekerheid
5. Snel huilen
6. Angst/paniek aanvallen

Echter er is nog een oorzaak die vaak over het hoofd gezien wordt en dat is afhankelijkheid (zie blog Hans de Waard, ontwikkelaar BMR therapie)).
Veel mensen hebben zonder dat zij hier bewust van zijn, last van emotionele afhankelijkheid. Afhankelijkheid ten opzichte van je partner maakt je kwetsbaar, remt je, kost energie, en veroorzaakt gevoelens van gemis, jaloezie, onrust en spanning. Het zijn de persoonlijke gevoelens die je mist bij jezelf en welke de ander wel heeft. Vandaar dat we ons vaak ook aangetrokken voelen door dezelfde type man of vrouw.
Een relatie begint vaak uit wederzijdse afhankelijkheid. Het probleem ontstaat pas wanneer de één zich meer afhankelijk voelt dan de ander. Gevoelens van onzekerheid, negatief zelfbeeld ( ik ben niet meer aantrekkelijk, succesvol), of angst veroorzaken dan een onbalans. Jij wordt moe en de ander fit, je geeft dan namelijk je energie af aan de ander.
Economische afhankelijkheid, “je werk” omdat je afhankelijk bent van je inkomen, er moet toch geld binnen komen om te leven, weerhoudt dit je ervan om misschien andere keuzes te maken. Bijvoorbeeld veranderen van job, minder te werken, je houdt je mond omdat je bang bent anders je baan kwijt te raken, niet meer over te werken etc.

Hoe kan Body Mind Release jou helpen:
1. Niet praten over je problemen, maar gerichte aanpak van de oorzaak van jouw klachten (ballast).
2. Bewustwording krijgen over de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten.
3. Je gaat weer keuzes maken, je weet weer wat wel of niet bij je past.
4. Met kleine levensaanpassingen leer jij weer positief in het leven te staan en je grenzen aan te geven.
5. Je leert omgaan met energie vretende factoren en personen.

Met de Body Mind Release methode leer je gericht het terug halen en deblokkeren van jouw levensenergie, levenskracht en positieve gevoelens. Hierdoor krijg je al snel meer energie, zelfrespect, eigenwaarde en levensvreugde terug in je leven. Je komt meer in balans en voelt je positiever.
Het Body Mind Release traject duurt 6-8 weken, je leert dan de oorzaak van veel komende emotionele, fysieke, mentale en sociale levensklachten zelfstandig aan te pakken.
Het kost namelijk tijd en aandacht om de ballast die je opgebouwd hebt los te laten.
Je wordt je bewust en krijgt inzicht in je beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die je voelen, denken en handelen beperken in je dagelijks leven.
Je gaat dus leren naar je lichaam te luisteren. Wat voelt wel fijn en wat voelt niet fijn en ik geef jou de tools om daar mee om te gaan.
Wil je ontdekken wat BMR voor je kan betekenen, maak dan een afspraak voor een inzichtsgesprek.

 

Over Leone van Luijt

Ik ben een gecertificeerd Body Mind Release therapeut/interventie specialist. BMR heeft mijn leven positief veranderd. Ik sta je graag persoonlijk bij in het proces van het loslaten van jouw ballast, om vervolgens de positieve gevoelens weer terug te halen, zodat je weer in je eigen kracht komt te staan.

Interessante categorieën

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin